Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, ύστερα από ενδελεχή έρευνα η Κομισιόν πιστεύει ότι ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά τηλέφωνα με αθέμιτες πρακτικές εις βάρος των ανταγωνιστών του.Το πρόστιμο θα μπορούσε να υπερβεί τα 2,4 δισ. ευρώ, που επέβαλε πέρυσι η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Google, επειδή χρησιμοποιούσε τη μηχανή αναζήτησής της για να κατευθύνει τους χρήστες στις δικές της υπηρεσίες online αγορών.Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και τρίτη έρευνα της Επιτροπής, η οποία αφορά την υπηρεσία διαφήμισης AdSense for Search της Google.

Οι Βρυξέλλες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους αμερικανικούς κολοσσούς τα τελευταία χρόνια για τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και για σκανδαλωδώς ευνοϊκές φορολογικές συμφωνίες, που είχαν υπογράψει σε ορισμένα κράτη- μέλη, όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», οι εταιρείες απορρίπτουν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις.