Μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί εννέα φόνοι μεταναστών στη ναζιστική οργάνωση, οχτώ Τούρκων και ενός Έλληνο-γερμανού, του Θεόδωρου Βουλγαρίδη. Το δέκατο θύμα ήτανμια Γερμανίδα αστυνομικός.
Κατηγορούμενοι ήταν και άλλοι δύο συνεργοί της, ο Ούβε Μπένχαρντ και ο Ούβε Μούντλος, οι οποίοι όμως αυτοκτόνησαν τον Νοέμβριο του 2011, όταν η αστυνομία εντόπισε την οργάνωση.
Η ποινή ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της πεποίθησης του εισαγγελέα ότι αν και το δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η Τσέπε ήταν παρούσα σε οποιοδήποτε, «είχε συνειδητοποιήσει, συνέβαλε και με τον δικό της τρόπο ήταν συνένοχη» στις δολοφονέις.
Το δικαστήριο επέβαλε την Τρίτη και ποινές σε άλλους τέσσερεις κατηγορούμενους οι οποίοι φαίνεται ότι συνδέονταν με την οργάνωση.
Αυτή την εβδομάδα, ακτιβιστές σε 20 γερμανικές πόλεις μετονομάστηκαν σε 200 δρόμους για να τιμήσουν τα θύματα των δολοφονιών NSU. Οι Enver Sismek, Abdurrahim Özüdoğru, Süleyman Taskopru, Habil Kilic, Michele Kiesewetter, Mehmet Turgut, Ismail Yasar, Θεόδωρος Βουλγαρίδης, Mehmet Kubasik, Halit Yozgat, είναι τα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση της δίκης, σημειώνοντας ότι δεν είχε πέσει κανένα φως στο ρόλο που έπαιξε το «βαθύ κράτος» στην υπόθεση. «Από αυτή την άποψη θεωρούμε την ετυμηγορία μη ικανοποιητική» ανέφερε το υπουργείο.
Οι δικηγόροι υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων κατηγόρησαν τις εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών ότι σαμποτάρουν ενεργά την έρευνα της εισαγγελίας προκειμένου να προστατεύσουν τους πληροφοριοδότες της. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας υπάλληλος στα κεντρικά γραφεία του BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz), η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας, αναγνώρισε ότι κατέστρεψε αρχεία επτά πληροφοριοδοτών λίγες μόλις ημέρες μετά την εμφάνιση των δολοφονιών της NSU το 2011.