Δεκτή έγινε η προθεσμία που ζήτησε ο 78χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι και στα πόδια 16χρονο πρόσφυγα στη Μυτιλήνη.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας της Μόριας είχε καλέσει σε συγκέντρωση στα δικαστήρια προκειμένου «να συμπαρασταθούν «για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους». Ωστόσο ελάχιστοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο 78χρονος έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πυροβόλησε το 16χρονο Σύρο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του.

Ο 16χρονος Σύρος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του νησιού με τραύματα στα πόδια και στο κεφάλι.

Ο 78χρονος έχει καταδικασθεί συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμα του. Εξάλλου, μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης σχολιάζοντας το κάλεσμα σε συμπαράσταση στον συγχωριανό τους υποστήριξε ότι «η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους».