Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η νεαρή Μολδαβή επρόκειτο να εκδοθεί στη χώρα της, παρότι έχει χαρακτηριστεί επίσημα από τις εισαγγελικές αρχές ως θύμα τράφικινγκ. Επιπροσθέτως, η ίδια είχε αποκαλύψει πληροφορίες οι οποίες συνέβαλαν στην εξάρθρωση «διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιήτο στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών».
 
Κατ' ουσίαν, η απόφαση του Αρείου Πάγου παραβίαζε τη νομοθεσία, αφού η νεαρή γυναίκα ήταν ήδη χαρακτηρισμένη από τις αρχές ως θύμα τράφικινγκ, με συνέπεια να μην επιτρέπεται η έκδοσή της, αλλά αντίθετα να προβλέπεται η προστασία της, ειδικά από τη στιγμή που οι καταγγελίες της είχαν ως συνέπεια την καταδίκη των καταγγελθέντων.
 
Η ιστορία με τις δικαστικές αρχές ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η υπήκοος Μολδαβίας S.I. (γεννηθείσα το 1990) αποφάσισε να προσέλθει στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, και να καταθέσει ενόρκως όσα γνώριζε για την εγκληματική οργάνωση.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το 2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απέσπασαν τη συναίνεσή της προκειμένου να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και να εργαστεί για λογαριασμό τους ως εκδιδόμενη, με τη χρήση απατηλών μέσων και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και την οικονομική της ανάγκη.
 
Λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2013 θα περνούσε τα σύνορα της Ελλάδας φτάνοντας στην Αθήνα, όπου η εγκληματική οργάνωση την εγκατέστησε σε οίκημα που κατείχε διατηρούσε, ζητώντας της το ποσό των 4.000 ευρώ που φέρεται να είχε κοστίσει η είσοδός της στη χώρα. Παράλληλα, της παρέδωσαν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των Αρχών της Ρουμανίας, ενώ ακολούθως την μετέφεραν στο Άργος, και αργότερα στην Καβάλα, όπου την εξέδιδαν και αποσπούσαν τα έσοδά της.
 
Λίγο καιρό αργότερα, η νεαρή δραπέτευσε και με τη μεσολάβηση οικείου της προσώπου μίλησε στις ελληνικές αρχές, με αποτέλεσμα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Άργος, που κατάφερε τη σύλληψη τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, σε βάρος του ενός εκ των τριών εκκρεμούσε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ρουμανίας, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, εκμετάλλευσης ανηλίκου, πορνογραφίας ανηλίκου και για νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Η απόφαση του Αρείου Πάγου είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, που ήταν ο μόνος που είχε τη δυνατότητα να μπλοκάρει την εν λόγω από