Από τις 22 γυναίκες που στράφηκαν κατά της εταιρείας, οι 6 έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο των ωοθηκών. Σε μία δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες, δικαστήριο του Μιζούρι επιδίκασε στην αρχή 550 εκατομμύρια και στη συνέχεια πρόσθεσε 4,1 δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις.

Οι γυναίκες και οι οικογένειές τους υποστήριξαν ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο των ωοθηκών αφού χρησιμοποίησαν το παιδικό ταλκ της εταιρείας και άλλα προϊόντα με ταλκ για δεκαετίες. Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν ότι η εταιρεία γνώριζε πως το ταλκ ήταν μολυσμένο με αμίαντο από τη δεκαετία του 1970 αλλά δεν ενημέρωσαν το κοινό για τους κινδύνους.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με περίπου 9.000 υποθέσεις που αφορούν το σήμα κατατεθέν προϊόν της, το παιδικό ταλκ. Η Johnson & Johnson δήλωσε βαθιά απογοητευμένη και αποφασισμένη να ασκήσει έφεση.

Όπως προσθέτει το News 247, Η J&J από την πλευρά της αρνείται όλες τις κατηγορίες, τονίζει ότι το προϊόν της δεν περιλαμβάνει αμίαντο και κατ' επέκταση δεν συνδέεται για κανένα λόγο με ανάπτυξη καρκίνου, παρουσιάζοντας μάλιστα μελέτες για να στηρίξει τον ισχυρισμό της.

Η εταιρεία θα καταθέσει έφεση κατά της αποφασης και κατήγγειλε την ετυμηγορία ως προϊόν μιας “αθέμιτης διαδικασίας”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε επίσημη έρευνα των αρμόδιων αμερικανικών αρχών, την περίοδο 2009-2010, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος αμιάντου στο ταλκ της εταιρείας.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι πέρυσι δικαστήριο της Καλιφόρνιας επιδίκασε απζημιωση ύψους 417 εκατ. δολαρίων σε γυναίκα που επίσης υποστήριξε ότι ανέπτυξε τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου χρησιμοποιώντας επί σειρά ετών το ταλκ της εταιρείας.