Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», νομοθετικό πλαίσιο σκοπεύει να υλοποιήσει το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο θα προβλέπονται αυξημένα πρόστιμα για παραβάσεις των οδηγών ταξί. Το πλαίσιο προβλέπει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε τρεις κλίμακες: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής αξιολόγησης.
 
Στις χαμηλές παραβάσεις ανήκουν η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, η μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τον προορισμό, το κάπνισμα, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη και η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος. Oι ποινές στην πρώτη κατηγορία είναι από επίπληξη έως διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ.
 
Στη μεσαία κλίμακα ανήκουν οι παραβάσεις για μη ορθή λειτουργία του ταξίμετρου, για άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς και έλλειψη μέριμνας ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Το πρόστιμο για τις αυτές τις παραβάσεις ξεκινά από τα 301 ευρώ και φτάνει έως τα 600 ευρώ ενώ προβλέπεται και αφαίρεση αδείας διπλώματος για έξι μήνες.
 
Τέλος, προβλέπεται επανεξέταση οδηγού σε περίπτωση ανάρμοστης, άσεμνης, απειλητικής συμπεριφοράς προς τον πελάτη και άλλους οδηγούς καθώς και σε περίπτωση άρνησης μεταφοράς ατόμου σε νοσοκομείο εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρχές, μέτρο το οποίο ανήκει στις υψηλές παραβάσεις.
 
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ.