Το ΘΕ.ΑΜ.Α., το επαγγελματικό θέατρο με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του, αποτελεί έναν σημαντικό πυρήνα της θεατρικής τέχνης με συνεχές έργο απαιτητικών παραστάσεων και πολυσχιδή καλλιτεχνική δραστηριότητα. Συνεπές στο ήθος της θεατρικής του διαδρομής, αυτή την εποχή το ΘΕ.ΑΜ.Α. παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε νέα εκδοχή μετά την πρώτη της προσέγγιση το 2017.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε περιοδεία με αφετηρία το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη στο Θέατρο «Πήτερ Μπρουκ» στις 15 Ιουλίου και συνέχεια στο Φεστιβάλ Βόλου στο Ergon Showground – συγκρότημα Τσαλαπάτα στις 17 Ιουλίου, 22 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου, 1 Σεπτεμβρίου στο Κιάτο και 15 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω. Επίσης στις 17 Ιουλίου, η προβολή της παράστασης του έργου «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο που σκηνοθέτησε ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου το 2015 από το Κανάλι της Βουλής στις 21:00, αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση ελληνικού έργου με ανάπηρους καλλιτέχνες σε prime time ζώνη και με υποτίτλους SDH (για κωφούς και βαρήκοους θεατές). 

Όλοι οι ηθοποιοί του ΘΕ.ΑΜ.Α. είναι μέλη του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών). Από τους μη ανάπηρους ηθοποιούς στη διανομή της «Αντιγόνης», ο Μιχάλης Ταμπούκας, ο Ανδρέας Ζήκουλης και ο Μάνος Τριανταφυλλάκης είναι γνωστοί και από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η εμπειρία τους αποτελεί μόνο ένα μέρος του επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει το ΘΕ.ΑΜ.Α. με την καλύτερη έννοια. Ξεκινώντας από τον Βασίλη Οικονόμου που το δημιούργησε με γερά θεμέλια θεατρικής διδασκαλίας, το αξιοσημείωτο δυναμικό όλων των ηθοποιών εξελίσσεται με αδιάλειπτο μόχθο σε πολύπλευρη γκάμα ρόλων.

 
Στην «Αντιγόνη», που σκηνοθετούν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ελιάνα Περηφάνου, τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει συνταρακτικά η Έλη Δρίβα, την οποία απολαύσαμε και ως κωμική Βερονίκη στο «Νεκρασόφ». Ο συγκλονιστικός Κρέων της «Αντιγόνης» Πάνος Ζουρνατζίδης ξεχώρισε και στο «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη με τον Σήφη Πολυζωίδη σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, που ανέβηκε στην Αθήνα το 2016 συνεχίζοντας με επιτυχία και σε άλλες πόλεις μέχρι σήμερα.
 
Έναν άλλον κεντρικό ρόλο της «Αντιγόνης», τον Άγγελο, υποδύεται ο Μιχάλης Ταμπούκας, ο οποίος είχε επίσης ερμηνεύσει τον Αγγελιαφόρο στους «Πέρσες». Στην τωρινή μας συζήτηση, ο Μιχάλης Ταμπούκας λέει για αυτούς τους ρόλους πως: «Είναι σαφώς δύο άνθρωποι με ανάλογη δυναμική στη θέση τους στην τραγωδία αλλά εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ως προς τον ρόλο που επιτελούν, άρα και ως ιδιοσυγκρασίες ως προαπαιτούμενη συνθήκη».

 
Η αναζήτηση απόδοσης δικαίου δίνει δύναμη στην Αντιγόνη να ξεπεράσει τα όρια της κοινωνίας της, αλλά και του ίδιου της του εαυτού… Κάθε ήρωας αναζητά τη σχέση του με την εξουσία και την ορίζει όπως επιθυμεί…
 
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2018
 
15 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη 
17 Ιουλίου: Φεστιβάλ Βόλου Volos Festival / Φεστιβάλ Βόλου 
22 Ιουλίου: Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
1 Σεπτεμβρίου: Κιάτο Κορινθίας
15 Σεπτεμβρίου: Θέατρο “Αλέξης Μινωτής” Αιγάλεω
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου– Ελιάνα Περηφάνου 
Επιμέλεια μετάφρασης: Βασίλης Οικονόμου
Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Σκηνογραφία: Ελιάνα Περηφάνου
Κοστούμια: Βασίλης Οικονόμου
Ηχολήπτης: Φώτης Κίκιρας 
Σχεδιασμός-Έκδοση Προγράμματος: Εκδόσεις “Άπαρσις”
Φωτογραφίες: Peny Delta
Trailer: Θανάσης Πασσάς 
 
ΔΙΑΝΟΜΗ:
 
Αντιγόνη: Έλη Δρίβα
Ισμήνη: Βίκυ Πετροπούλου 
Κρέων: Πάνος Ζουρνατζίδης 
Φύλακας: Ανδρέας Ζήκουλης 
Τειρεσίας: Κωνσταντινος Λουκας
Αίμων: Μάνος Τριανταφυλλάκης 
Άγγελος: Μιχάλης Ταμπούκας
Ευρυδίκη: Έφη Τούμπα 
 
Κορυφαίες Χορού: 
 
Αιμιλιανή Αβραάμ
Κατερίνα Κοντομάρκου 
Ευαγγελία Σχοινά 
 
Χορός: 
 
Χριστίνα Τούμπα
Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ 
Μαρία Μουρελάτου
Βασίλης Οικονόμου
Αγγελική Νομικού
Ηλίας Κουρτπαρασίδης
 
Μουσικοί Κρουστών & Έγχορδων Οργάνων: 
 
Μάκης Σουλελές
Αλέξανδρος Χαντζαράς 
Ευανθία Μπουρνιά
 
Προσβασιμότητα περιεχομένου με την πιστοποίηση και επιμέλεια της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών»
Διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη 
Ακουστική περιγραφή: Θανάσης Παπαντωνόπουλος – Νεφέλη Παπαντωνοπούλου
Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και QR Code.
Προσβασιμότητα χώρου
 
Διάρκεια: 90΄
Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, Πετρούπολη – Θέατρο «Πήτερ Μπρουκ», 15 Ιουλίου, 21:30. 
Φεστιβάλ Βόλου 2018, Ergon Showground – Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 17 Ιουλίου, 21:30.
Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου, Ευριπίδειο Θέατρο,  22 Ιουλίου, 21:00.