Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν έφηβο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας, όπου εξελίσσονταν διαδηλώσεις.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο 15χρονος έφηβος δέχτηκε σφαίρα στο στήθος, ενώ ακόμη 70 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 20 από αληθινές σφαίρες.
 
Σύμφωνα με το Reuters, περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα σύνορα Γάζας – Ισραήλ, οι οποίες διανύουν τον τέταρτο μήνα τους και στις οποίες ο ισραηλινός στρατός απαντάει με θανατηφόρα πυρά.
 
Χιλιάδες έλαβαν μέρος στη διαδήλωση της Παρασκευής. Περίπου 100 ημέρες έχουν περάσει από τη μέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού  χειροβομβίδες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κοκτέιλ μολότοφ, λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά και πέτρες ερρίφθησαν εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από μια χειροβομβίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters.
 
Η απάντηση τους ήταν αληθινές σφαίρες, ανοίγοντας πυρ για να αποτρέψουν μια απόπειρα παρείσφρησης στην ισραηλινή επικράτεια.
 
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καμιά απώλεια από την ισραηλινή πλευρά, από τότε που ξεκίνησε η «Πορεία της Επιστροφής» των Παλαιστινίων.