Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε ότι «ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» προσθέτοντας ωστόσο πως δεν περίμεναν το μπλόκο στην αποδέσμευση της δόσης από την Γερμανία αλλά από τις χώρες του Βίσεγκραντ.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, το «βέτο» της Γερμανίας δεν ήταν καψόνι, αλλά θέμα προσήλωσης προς τις αρχές ενώ πρόσθεσε ότι η τυπολατρία στην Ευρώπη είναι βασική αρχή αλλά ότι δεν δικαιολογεί συγχρόνως την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου. «Ήταν έναν πάρα πολύ μικρό θέμα που εύκολα μπορούσε να λυθεί, οι υπουργοί οικονομικών ήταν έτοιμοι να το λύσουν», είπε.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν σημειώνεται κάποιο πρόβλημα και ότι ο ESM ενέκρινε επί της αρχής τα τελευταία 15 δισ ευρώ για την Ελλάδα.
 
Σχολιάζοντας την απέλαση των Ρώσων διπλωματών είπε ότι τα στελέχη της πρεσβείας έκαναν πράγματα που έθιγαν το εθνικό μας συμφέρον.
 
Όσον αφορά τις συντάξεις σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με βάση το αποτέλεσμα και ότι το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός είναι ένα επιχείρημα που να αξιοποιηθεί για παράδειγμα, είπε. 
 
Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε ότι η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα όταν εργάζεσαι γι’ αυτή. Το θέμα είναι να συνεχίσει η χώρα μας να πιέζει στην κατεύθυνση τα δυο αυτά παιδιά να γυρίσουν πίσω καθώς κρατούνται 4 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία. 
 
Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει, είπε.