Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», «η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε., στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα και η οποία κατάφερε το 2016, την περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει το δάνειό της, ύψους 243.544 ευρώ, και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους, δηλαδή με αποπληρωμή της οφειλής σε 49 μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις των 4.970 ευρώ η κάθε μία και κυρίως με συμφωνία σταθερής δόσης, με μόλις… 300 ευρώ τον μήνα, για τα πρώτα 2 χρόνια.»

Απαντώντας στο δημοσίευμα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι  «η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα» κάνοντας σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σχετικά με τα του δανείου, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει «πώς να εξισώσεις εκείνον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με την κρίση, και ρυθμίζει διαφανώς το δάνειό του, με κείνον που χρηματοδοτείται από ύποπτες offshore, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για τα δανεικά του, και εξασφαλίζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις;

Γιατί, αν ήταν έτσι, οι μισοί Έλληνες που ρυθμίζουν τα τραπεζικά τους δάνεια, θα ήταν ομογάλακτοι της offshore  ηθικής που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Και θα έπρεπε να κατηγορηθούν ως ομοτράπεζοι εκείνων που δήθεν ρυθμίζουν, για να μην πληρώσουν.»

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν. Είναι σε θέση με τις αθλιότητές τους, να προκαλούν στους αθώους, και σε όσους ξέρουν την αλήθεια, και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους, θλίψη και οργή.»

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η Νέα Δημοκρατία ζητάει από τον Πρωθυπουργό να «δώσει εξηγήσεις για την σκανδαλώδη ρύθμιση του δανείου». «Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1.000 ευρώ.»

Μάλιστα, η ΝΔ θέτει κι ένα ερώτημα ακόμα, προμηνύοντας συνέχεια: «Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει Δημόσιο έργο άνω του 1 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε».