«Το μήνυμα μου στη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απλό: χρειάζεται  να έχουμε τα μάτια μας στο βραβείο» έγραψε η Μέι στο Facebook. «Εάν δεν τα έχουμε ρισκάρουμε να καταλήξουμε τελείως χωρίς Brexit» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.
 
Η πρωθυπουργός έχει έρθει αντιμέτωπη με αρκετές αντιπαραθέσεις ως προς τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 
 
Ήδη τον τελευταίο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ντέιβιντ Ντέιβις καθώς και ακόμη δύο αντιπροέδρων του κόμματος έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
 
Την Παρασκευή η Μέι έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο στο οποίο περιγράφει 5 στόχους για την διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι αφορούν την οικονομία, την κοινότητα, την Ένωση, τη δημοκρατία και της θέσης της Βρετανίας στον κόσμο. 
 
Στο έγγραφο γινόταν αναφορά σε μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου με την ηπειρωτική Ευρώπη σε ό,τι αφορά τα βιομηχανικά και τα αγροτικά προϊόντα, όχι όμως και για τον τομέα των υπηρεσιών, ενώ προβλέπεται και ο τερματισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας με ένα νέο σύστημα μετανάστευσης.
 

«Ο Τραμπ μου είπε να μηνύσω την ΕΕ»

 
Σύμφωνα με την Guardian, η Τ. Μέι αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμ την συμβούλεψε να μηνύσει την ΕΕ παρά να διαπραγματευτεί μαζί της., σε μια ιδιωτική συζήτηση που είχαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στη Βρετανία.
 
«Μου είπε ότι πρέπει να μηνύσω την ΕΕ: ‘’Μήνυσε την ΕΕ, μην πας σε διαπραγματεύσεις. Μήνυσέ τους’’» αποκάλυψε η Μέι.
 
Την Παρασκευή ο Ντ. Τραμπ είπε πως έδωσε «μια πρόταση στη Μέι, όχι τόσο συμβουλή» για το πώς να χειριστεί τις ομιλίες για το Brexit. «Νομίζω ότι το βρήκε ίσως πάρα πολύ βάναυσο, και αυτό είναι εντάξει. Της έδωσα μια πρόταση, όχι συμβουλή. Θα μπορούσα να καταλάβω πλήρως γιατί σκέφτηκε ότι ήταν λίγο δύσκολο.