Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προκήρυξε πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ενάντια στη συνεχιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
 
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ώρου, 5νθημέρου, του 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν».
 
Επίσης, η ΟΙΥΕ καλεί τα σωματεία – μέλη της σε όλη τη χώρα και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά την απεργιακή μάχη της υπεράσπισης της Κυριακής με κατά τόπους συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
 
Στην απεργία καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης και αρκετών άλλων νομών της χώρας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων, το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Ενότητα και άλλες οργανώσεις. 

Νωρίτερα, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν», με συνθήματα «σκεφτείτε ως εργάτες και όχι σαν πελάτες και στ' αφέντικα μην κάνετε τις πλάτες» και «η κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε, με αγώνες θα την υπερασπιστούμε» πραγματοποίησε τη σημερινή κινητοποίηση το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Στη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης οι διαδηλωτές από το συντονιστικό δράσης σήκωσαν πανό, το οποίο έγραφε «ποτέ δουλειά την Κυριακή, δεν δουλεύουμε, καταναλώνουμε».