Συνολικά 845 αυτοκίνητα κάηκαν ενώ 508 άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία την 13η και 14η Ιουλίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, την Άλωση της Βαστίλης.
 
Ωστόσο, ο αριθμός των αυτοκινήτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες φαίνεται να ήταν μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον που είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά, καθώς πέρυσι είχαν καταγραφεί 879 καμένα αυτοκίνητα. 
 
Αντιθέτως με τις συλλήψεις που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ, ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς, από 368 το 2017 σε 508 φέτος.
 
«Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ χαιρετίζει την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διότι αυτές τις δύο νύχτες εορταστικών εκδηλώσεων κατέστη δυνατή η σύλληψη μεγάλου αριθμού ταραχοποιών» δήλωσε ο Λανουβέλ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης επέτρεψε να αποφευχθεί οποιοδήποτε μείζον συμβάν», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Περίπου 110.000 Γάλλοι αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν τεθεί επί ποδός εν όψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας αλλά και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου την Κυριακή.
 

Ταραχές για τον εορτασμό του Μουντιάλ

 
Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι και στην επαρχία, στο περιθώριο των εορτασμών για τη νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις 23:00 ώρα Ελλάδας, περίπου τριάντα νεαροί εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια. Ακόμητουλάχιστον δύο μικρά σούπερ-μάρκετ υπέστησαν λεηλασίες στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων.

Σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία με νεαρούς να προκαλούν ζημιές και να εκσφενδονίζουν πέτρες αλλά και άλλα αντικείμενα στους άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.
 
Οι αρχές απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Νωρίτερα, ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε χτύπημα με κράνος κατά τη διάρκεια χειροδικίας στις 21:10, κοντά στον χώρο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος, ανέφερε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείουκαι αναμεταδίδει το ΑΠΕ. Ο άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Στη Λιόν, η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται από νωρίς το βράδυ γύρω από την πλατεία Μπελκούρ, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άνθρωποι για να δουν τον τελικό σε γιγαντοοθόνη. Οι αψιμαχίες προκάλεσαν αναστάτωση και φυγή μέρους του πλήθους, καθώς οι καπνοί ενόχλησαν πολλούς. Τα σποραδικά επεισόδια συνεχίστηκαν ανάμεσα σε μικρές ομάδες νεαρών και αστυνομικούς κατά τόπους στο κέντρο της πόλης.
 
Στη Μασσαλία, ξέσπασαν διάφορα επεισόδια, κυρίως γύρω από το Παλιό Λιμάνι και τη fan zone. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, υπήρξαν πολλές ρίψεις αντικειμένων, «δύο μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν» και «10 άτομα προσήχθησαν». Αργότερα το βράδυ πάντως, αποκαταστάθηκε η ηρεμία.
 
Στην Αζαξιό, ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές της Γαλλίας και της Κροατίας μετά τη λήξη του αγώνα, ανέφεραν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες της νομαρχίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
 
Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στο Στρασβούργο και στη Ρουέν, με νεαρούς να ανταλλάσσουν με αστυνομικούς αντικείμενα και δακρυγόνα αντιστοίχως, ενώ στην πρωτεύουσα της Σεν Μαριτίμ, προσήχθησαν επτά πρόσωπα.
 
Δύο θανατηφόρα ατυχήματα σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στο Ανεσί, ένας πενηντάρης έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ(Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανο. Ενώ τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.