Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε γύρω στις 16.30, σχεδόν δύο ώρες μετά την επίσημη έναρξή της. Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Ρωσία μπορεί να παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέψευσε κατηγορηματικά τη φερόμενη ανάμιξη της Μόσχας στις εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου του 2016.

Χαρακτήρισε απίθανη την προσφορά του Πούτιν να βοηθήσει στις έρευνες για τη φερόμενη ανάμιξη της Μόσχας. Πρόσθεσε ότι αυτό που συνέβη με τα emails της Χίλαρι Κλίντον ήταν ντροπή.«Κέρδισα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον», είπε. «Διεξάγαμε μια εξαιρετική εκστρατεία και για αυτό είμαι πρόεδρος», πρόσθεσε.

Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η Ρωσία μπορεί να παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέψευσε κατηγορηματικά τη φερόμενη ανάμιξη της Μόσχας στις εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου του 2016.

Πούτιν: Ειλικρινείς και χρήσιμες οι συνομιλίες

Οι συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ειλικρινείς, χρήσιμες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ελσίνκι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έκανε συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ελσίνκι.

“Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε διάλογο για την ισορροπία των πυρηνικών όπλων”, είπε ο Ρώσος ηγέτης. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι πρέπει οι δύο πλευρές να συνεργαστούν για την επέκταση της συνθήκης START.
Είμαστε ικανοποιημένοι με τις συνομιλίες που είχαμε, είπε ο ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκειας της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι θέσεις μας δεν συμφωνούν επί όλων των θεμάτων, επιβεβαίωσε ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε καλό κλίμα. Ελπίζω, είπε ο ίδιος, ότι πλέον κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ΗΠΑ και Ρωσία δεν μπορούν να επιλύσουν όλα τα προβλήματα αλλά κάναμε ένα πρώτο βήμα.

Υπάρχουν οι συνθήκες για μια αποτελεσματική συνεργασία στο θέμα της Συρίας, πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις με τη Βόρεια Κορέα, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δήλωσε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της ασφάλειας του Ισραήλ.

Σχετικά με το Ιράν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει τη θέση μας για τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ για την Ουκρανία τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να πείσει το Κίεβο να συμμορφωθεί με την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.