Ποινή φυλάκισης 15 ημερών επέβαλλε δικαστήριο της Μόσχας σε τέσσερα μέλη της φεμινιστικής ακτιβιστικής οργάνωσης Pussy Riot, λόγω της εισβολής τους στον αγωνιστικό χώρο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 
Επιπλέον, εκτός από την ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε και στους τέσσερις απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και στάδια για τρία χρόνια. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι τα εν λόγω άτομα καταδικάστηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών».

 
Η ομάδα Pussy Riot ανήρτησε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κεντρικό σύνθημα «απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».
 
Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη Ρωσία για πληθώρα παραβιάσεων στις καταδικαστικές αποφάσεις κατά των μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Η Ρωσία προχώρησε σε «πληθώρα παραβιάσεων» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζοντας σε ποινές φυλάκισης τρία μέλη τους πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που αποπειράθηκαν να παρουσιάσουν τραγούδια κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Φεβρουάριο 2012, αποφάσισε το Δικαστήριο.
 
Οι Μαρία Αλεχίνα, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς υπέστησαν κακομεταχείριση κατά την διάρκεια της δίκης τους, έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσάπτοντας στην Μόσχα παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης. Τα τρία μέλη του Pussy Riot είχαν καταδικαστεί τον Αύγουστο 2012 σε διετή καταναγκαστική εργασία για «χουλιγκανισμό προερχόμενο από θρησκευτικό μίσος».

Σε βίντεο που ανέβασαν στο Youtube οι Pussy Riot, ζητάνε να ελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, να μην φυλακίζονται μέλη επειδή πατάνε “like” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σταματήσουν οι παράνομες συλλήψεις σε διαδηλώσεις, και να επιτρέπεται ο πολιτικός ανταγωνισμός στην Ρωσία. Επιπλέον, απαιτούν να σταματήσουν οι ψευδείς κατηγορίες οι οποίες οδηγούν σε φυλάκιση «χωρίς λόγο».