Συνάντηση είχε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μανίσα Σινγκ. Οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα για την οικονομία και τις επενδυτικές ευκαιρίες προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, συζητήθηκαν «οι σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται προκειμένου να βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα».

 
Συγκεκριμένα, η Μ. Σινγκ υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης βοηθούν τους επενδυτές των ΗΠΑ να επενδύσουν στη χώρα, καθώς βελτιώνουν την εμπιστοσύνη τους προς την οικονομία. Επιπλέον, μίλησε και για την ευκαιρία να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
 
«Η κα. Σινγκ δήλωσε εντυπωσιασμένη από το EquiFund, το καινοτόμο Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, το οποίο συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με στόχο να ενισχύει δυναμικές μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» σημειώνει το υπουργείο.
 
Ο Α. Χαρίτσης τόνισε ότι «έχουμε εκπονήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο προέκυψε μέσα από ευρύ διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Έχουμε την εμπειρία για το τι χρειάζεται και ποιες είναι οι προτεραιότητες»
 
Αναφορικά με την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο Α. Χαρίτσης τόνισε ότι «πρόκειται για το πρώτο μεγάλο οικονομικό γεγονός μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκπροσώπηση της αμερικανικής κυβέρνησης σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά και τη συμμετοχή αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών στη ΔΕΘ, η οποία αποτυπώνει την αυξημένη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην ελληνική οικονομία».
 
Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης και από την πλευρά της Αμερικανικής Πρεσβείας, η Επιτετραμμένη, Kate Marie Byrnes και ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων, Andrew Johnson.