Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος, συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου στις 20 Αυγούστου.
 
Επιπλέον, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα θετικά στοιχεία που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία, αλλά και το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο χώρος που ανοίγεται θα αφορά παρεμβάσεις της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης των κοινωνικών ομάδων.
 
Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν υπό την προϋπόθεση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει τους στόχους, όπως έχει καταγραφεί και στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τις παρεμβάσεις αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, ενώ ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με τις κομματικές πηγές, πρόκειται για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
 
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την «μεταμνημονιακή εποχή» θα αποτυπωθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, καταλήγει το δημοσίευμα.