Σύμφωνα με την τοπική Las Vegas Review-Journal, η εταιρεία MGM Resorts International, κάτοχος της Mandala Bay και του συναυλιακού χώρου Route 91 Harvest, υποστηρίζει πως δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον θάνατο, τραυματισμό ή άλλη αξίωση αποζημίωσης για τα γεγονότα της 1ης Οκτωβρίου του 2017, τονίζοντας πως οι αξιώσεις εναντίον της εταιρείας «πρέπει να απορριφθούν».
 
Όπως αναφέρεται, η εταιρεία επικαλείται έναν ομοσπονδιακό νόμο του 2002, που επεκτείνει την προστασία της ευθύνης για κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνολογία ή υπηρεσίες «κατά της τρομοκρατίας», που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της μαζικής βίας.
 
Η εταιρεία υποστηρίζει πως πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, καθώς στην περίπτωση της συναυλίας που βάφτηκε στο αίμα, είχε πράξει όσα της αναλογούν, ενώ οι υπηρεσίες της είχαν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, «για την «προστασία και αντιμετώπιση μαζικών τραυματισμών και καταστροφών».
 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δικηγόροι της MGM στοχεύουν με αυτή τους την κίνηση να βρεθούν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αντί για εθνικό, με την ελπίδα για καλύτερη μεταχείριση.
 
«Ειλικρινά, ξεχωρίζει για την ανηθικότητά της» το σχόλιο του Ρόμπερτ Έγκλετ, ενός εκ των δικηγόρων των θυμάτων, που συμπληρώνει πως «δεν έχω ξαναδεί πιο εξωφρενικό πράγμα, να μηνύουν τα θύματα σε μια προσπάθεια να βρουν δικαστή που να τους αρέσει».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε, η αστυνομία δεν έχει ακόμη χαρακτηρίσει πράξη τρομοκρατίας το περιστατικό όπου ένας οπλισμένος άνδρας άνοιξε πυρ και πυροβολούσε επί 10 λεπτά 22.000 επισκέπτες της συναυλίας.