Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η μονομερής επιβολή εκ περιτροπής εργασίας τριών ημερών το μήνα κρίνεται άκυρη, υποχρεώνοντας την εταιρεία να απασχολεί τους εργαζόμενους υπό το καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει την απειλή επιβολής προστίμου 100 ευρώ για κάθε εργάσιμη ημέρα άρνησής της να εφαρμόσει την απόφαση.
 
Όπως τονίζει το σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας χημικών με έδρα την Μάνδρα Αττικής, «αγωνιστήκαμε μέσα από το σωματείο μας με κάθε μέσο και τρόπο, συνδικαλιστικό και νομικό, να σταματήσουμε την εξαθλίωση που επέβαλλε μονομερώς η Διοίκηση της Χημικής Βιομηχανίας ΣΚΟΤ», ευχαριστώντας παράλληλα την δικηγόρο τους, Χρυσάνθη Υφαντή, την Ομοσπονδία για τη στήριξη που τους προσέφερε, καθώς και τους αλληλέγγυους που βρέθηκαν στο πλευρό τους.
 
«Συνάδελφοι εργαζόμενοι της SKOT αναπνεύστε αέρα δικαιοσύνης και αντλήστε δύναμη» αναφέρει παρακάτω, πριν κλείσει υπογραμμίζοντας πως «ο συγκεκριμένος νόμος και η κακή χρήση του από τους εργοδότες όπως η δική μας περίπτωση, η περίπτωση της SKOT, δημιουργεί εργαζόμενους-άνεργους χωρίς δικαιώματα».
 
«Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, υποκύπτοντας στις πιέσεις, θέλουμε είτε να δουλέψουμε κανονικά, όπως επιβάλλει η δικαστική απόφαση, είτε με αξιοπρέπεια να αποχωρήσουμε παίρνοντας τις αποζημιώσεις μας, αντί να παραμένουμε σε μία κατάσταση εγκλωβισμού, με 3 μεροκάματα το μήνα» δήλωσε στο left.gr η πρόεδρος του σωματείου, Γρηγορία Ρόκα, σχολιάζοντας την νικηφόρα απόφαση.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου της SKOT για την δικαστική νίκη:
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Τρίτη 17/7/2018
 
Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς…
 
Και ενίοτε στοιχηματίζουν εναντίον σου , στοιχηματίζουν ότι δεν θα αντέξεις…
 
Κι όμως αντέξαμε και αντέχουμε ακόμη!!!
 
Αγωνιστήκαμε ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ με κάθε μέσο και τρόπο, συνδικαλιστικό και νομικό, να σταματήσουμε την εξαθλίωση που επέβαλλε μονομερώς η Διοίκηση της Χημικής Βιομηχανίας ΣΚΟΤ .
 
Και ήρθε η ώρα να μιλήσει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
 
Και Μίλησε
 
Και είπε αυτό ακριβώς που φωνάζαμε σε όλους τους αγώνες μας:
 
ΑΚΥΡΗ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤ!!!
 
Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε τη Δικηγόρο μας την Κυρία Χρυσάνθη Υφαντή ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ & ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!
 
Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία μας ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!!!
 
Δεν ξεχνάμε όλους τους αλληλέγγυους που μας στήριξαν στην ΠΑΡΑΓΚΑ ΜΑΣ!!!
 
Συνάδελφοι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΣΚΟΤ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΑΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΛΗΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ – ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!
 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΟΤ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΡΟΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑ                                                       ΠΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ