Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου» στην εξουσία. Θα συντριβούν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «θα απαντάμε σε κάθε επίθεση που δεχόμαστε». Σημείωσε, δε, πως τις τελευταίες ημέρες οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση παίζει τη χώρα στα ζάρια» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα επικρατήσει. Επιπλέον, υποστήριξε ότι «όσο περισσότερο μένει η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο χειρότερα είναι για τη χώρα» και πρότεινε στον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ, καθώς «έτσι θα βρει και άλλοθι να μην επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη». Η κυβέρνηση «παίζει παιχνίδια εξουσίας κι εκλογών ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους κι απειλείται με φτωχοποίηση» κατέληξε.
 
Για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες στον τόπο κατοικίας τους, είπε ότι η κυβέρνηση «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό».
 
Επιπροσθέτως, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κόμματος του ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, θα μειώσει τη φορολογία σε επιχειρήσεις και θα επαναφέρει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Όπως τόνισε, βάση του κοστολογημένου σχεδίου της Ν.Δ. είναι λιγότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και ασφάλεια για όλους.
 
Στη ΔΕΘ «θα εξειδικεύσουμε το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μια φωτεινή Ελλάδα» υποστήριξε, και δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.
 
Για τη συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα της ΠΓΔΜ, σχολίασε το «πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί οκτώ στους δέκα Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», και συμπλήρωσε ότι «αρκετά πια με αυτήν την καραμέλα, προσβάλλετε τους Έλληνες κ. Τσίπρα».
 

«Μην εκτίθεστε… στον ήλιο»

 
«Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές τον Αύγουστο να μην εκτίθεται στον ήλιο, διότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο θερμοπληξίας» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
 
«Επειδή, όμως, πριν τις εκλογές που θα χάσει στο τέλος της τετραετίας θα μεσολαβήσουν η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια που η Ν.Δ. την καταδίκασε, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αρνείται μόνο η Ν.Δ. και ο ΣΕΒ, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισε ως “ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς”, η περαιτέρω ενίσχυση του Δημοσίου που θέλει μανιωδώς να διαλύσει και πολλά ακόμη που δεν συνάδουν με τα 12ωρα, τις απολύσεις και τις περικοπές που ονειρεύεται, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βαυκαλίζεται πως θα εφαρμόσει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα από το 2023 και βλέπουμε» σημείωσε το Μέγαρο Μαξίμου.