Απαντήσεις στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για τη «ρύθμιση δανείου για τα αδέρφια Τσίπρα» έδωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.
«Ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου του 2015 δεν είχε καμία σχέση. Ήταν μία ρύθμιση για την ελάφρυνση των πινακίων των δικαστηρίων, αναγκαία αν υπάρχει ένα φορτίο πολλών ποινικών υποθέσεων στα δικαστήρια. Αφορά μόνο ελαφρές υποθέσεις, ούτε καν όλα τα πλημμελήματα, μόνο τα ελαφρά πλημμελήματα» υποστήριξε ο Παρασκευόπουλος.
 
Επιπλέον, τόνισε ότι «πρώτον ο νόμος δεν ήταν φωτογραφικός διότι αφορά δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όλοι αυτοί οι νόμοι έχουν καλύψει πάρα πολλές περιπτώσεις. Δεύτερον, τι θα πει μία νύχτα; Εδώ ήταν μία διάταξη που μπήκε σε έναν νόμο στο βασικό νομοσχέδιο, όπως εισάγεται στη Βουλή. Όταν ένα νομοθέτημα πάει για διαβούλευση με τους θεσμούς συνήθως γυρίζει πίσω, έχει μια επεξεργασία, έχει τη Διαύγεια, μετά πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η νομοθεσία παλαιότερα ήταν πιο γρήγορη υπόθεση. Από όλα αυτά τα στάδια επεξεργασίας είχε περάσει το νομοθέτημα, το οποίο δεν ψηφίστηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, είχε ψηφιστεί και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το ΚΚΕ».
 

«Ο νόμος πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή»

Ειδικότερα για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων παρατήρησε πως «ενοχοποιείται ένας νόμος και ένας υπουργός για όλα τα εγκλήματα της χώρας. Αυτό το πράγμα είναι τελείως αβάσιμο, πολλοί άνθρωποι έχουν τη στοιχειώδη ευφυΐα να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται εδώ για μια αναπαραγωγή ψευδών. Με τον νόμο Παρασκευόπουλου έχουν σχέση οι αποφυλακίσεις υπό όρους».
 
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «όντως αυτός ο νόμος κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει, δηλαδή πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όλα αυτά τα θέματα θα ρυθμίζονται με πάγιες διατάξεις κι όχι με διατάξεις αποσυμφορητικές».

Σημειώνεται ότι προσφυγή στη Δικαιοσύνη είχαν προαναγγείλει με δηλώσεις τους τα αδέρφια του Πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα, αναφορικά με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», το οποίο αναφέρει ότι υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση δανείου της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε, όπου συμμετέχουν τα δύο αδέρφια κατά τη διάρκεια της θητείας του πρωθυπουργού.

 
Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη είχε σχολιάσει σε ανακοίνωση της ότι «η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ. ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη. Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».
 
Σε νέες της δηλώσεις είχε υπογραμμίσει πως «αποδείξαμε με αδιάσειστα στοιχεία ότι τα μέλη της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησαν με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα να πάρουν έργο του δημοσίου ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα ξαναρωτάμε: Γιατί δεν δικάστηκαν όπως ο νόμος ορίζει γι’ αυτές τις περιπτώσεις; Εξηγήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειάς του οφείλει, πλέον, να δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».