Σχετικά με τις φήμες που μιλούν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός».
 
Ερωτηθείς στα «Parapolitikafm 90.1» για τα tweet του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον του, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4.30 το πρωί, καθώς «της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει».
 
«Προφανώς οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους. Δεν είμαι από αυτούς. To πιό εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι, αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μια μικρή βάρκα. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα εξαγοραστώ με μια κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος. Άλλωστε η εκτίμησή μου είναι ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος» υποστήριξε ο Θεοδωράκης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός είχε δηλώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι «το ΠΟΤΑΜΙ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε, έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση», κατηγορώντας τον Θεοδωράκη ότι «βλέπει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική».



 
Νωρίτερα ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε σημειώσει ότι «η κοινή βάση των βουλευτών μας είναι η ύπαρξη ενός αυτόνομου Ποταμιού που θα προωθήσει λύσεις για συγκεκριμένα θέματα που άλλα κόμματα δεν μπορούν να λύσουν», ενώ στη συνέχεια είχε πει πως «στην πολιτική στην Ελλάδα πρέπει να καταργήσουμε την μονιμότητα. Μετά από 10 χρόνια πρέπει όλοι να επιστρέφουμε στις προηγούμενες δουλειές μας».
 
Στις δηλώσεις αυτές ο Ψαριανός απάντησε:

 
Στη συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, που τον παρέπεμψε στο συνέδριο του Οκτωβρίου. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μόνο 2 κατευθύνσεις. Υπάρχει και η κατεύθυνση του προοδευτικού κέντρου, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς, με βάση τις αρχές μας, όπως πολλάκις έχουμε συζητήσει. Εγώ εκεί κοιτάω», έγραψε.

 
Στιχομυθία αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο βουλευτών στα social media: