«Εάν η Χαμάς συνεχίσει τον ρουκετοπόλεμο, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι νομίζουν, και η ευθύνη για όλη την καταστροφή και τις ανθρώπινες ζωές θα είναι της Χαμάς» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.
 
Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης επιβεβαίωσαν πως το απόγευμα της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.
 
Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις τόνισαν πως τα χτυπήματα είναι αντίποινα για τα «πυρά» που δέχθηκαν Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.
 
«Αυτή είναι μία μεγάλης κλίμακας επίθεση σε αρκετές περιοχές, που έλαβε χώρα ως απάντηση σε σοβαρό περιστατικό πυροβολισμών κατά των δυνάμεών μας το απόγευμα στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας» ανέφερε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σύμφωνα με την Jpost.com, ενώ πρόσθεσε πως «νωρίτερα, τανκς και μαχητικά αεροπλάνα μας επιτέθηκαν κατά διαφόρων στόχων της Χαμάς».
 
Την ίδια ώρα, ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας, ενώ ο ΟΗΕ διά μέσω του απεσταλμένου του για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, καλεί Ισραήλ και Χαμάς και αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης.

 
«Οι κάτοικοι της Γάζας κλαίνε εδώ και μήνες κάτω από την ισραηλινή πολιορκία, και η κυβέρνηση έχει αποτύχει να καταλάβει πως οι περισσότερες επιθέσεις και τα στρατιωτικά χτυπήματα θα καταφέρουν μόνον να αυξηθεί η αιματοχυσία. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες του Ισραήλ στη Γάζα και για δικαιοσύνη. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για λύσεις παρά για επαναστάσεις» δήλωσε από τη μεριά του ο ηγέτης της αραβικής «Joint List», Άιμαν Οντέχ.
 
Κατά τις πληροφορίες του Reuters, το Ισραήλ χτύπησε τουλάχιστον οκτώ στόχους της Χαμάς, ενώ πραγματοποίησε πλήθος αεροεπιδρομών όσο έπεφτε το σκοτάδι. Οι πληροφορίες της Haaretz.com λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής ανέβαζε τους στόχους που χτύπησαν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σε 15. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως χτύπησε ένα στρατιωτικό διοικητήριο, στρατιωτικές αποθήκες, γήπεδα εκπαίδευσης, παρατηρητήρια και άλλους στόχους της Χαμάς.
 
Όπως αναφέρεται, από τις επιθέσεις έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 120 άνθρωποι.
 
Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από τα χτυπήματα που κατάφεραν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ:
 

 

 
Στο βίντεο, ο δημοσιογράφος Ζάκι Αουαντάλαχ, που φέρεται να χτυπήθηκε από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές:


Σημειώνεται πως από τις 30 Μαρτίου οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν συνεχώς καταγγέλλοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και ζητώντας την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους το 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ.