Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του FBI σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του NBC News, είναι δεδομένο πως η Ρωσία ενεπλάκη στις προεδρικές αμερικανικές εκλογές του 2016. «Το συμπέρασμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει αλλάξει, η άποψή μου δεν έχει αλλάξει και το συμπέρασμα αυτό, είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές, ενώ συνεχίζει να έχει δόλιες δραστηριότητες».

Ερωτηθείς για τη δεδομένη άρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν περί ρωσικής ανάμειξης, ο Ρέι είπε ότι «μπορεί να έχει την άποψη του», αλλά προκύπτει σίγουρα παρέμβαση της Ρωσίας. Υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες της να επεμβαίνει στο εσωτερικό των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο «για μία απειλή που πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και ν’ αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα».

Εκτίμησε πως ίσως η Μόσχα χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες ειδήσεις και προπαγάνδα «προκειμένου να προκαλέσει εκατέρωθεν αντιδράσεις για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και να μας παρακολουθεί να τσακωνόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε πως η Ρωσία αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές του 2016. «Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος: Εμπιστεύομαι το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών περί ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές», ανέφερε και πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να έχουν αναμειχθεί και άλλοι άνθρωποι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω».

Παρά την παραδοχή περί ανάμειξης της Ρωσίας, ο Τραμπ υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των εκλογών «δεν επηρεάστηκε σε καμία περίπτωση» από τις όποιες κινήσεις της Μόσχας, λέγοντας ότι «δεν υπήρξαν θολές γραμμές» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν στη συνάντηση του είχε δηλώσει πως δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ανάμιξης των Ρώσων.