Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άνδρες του σώματος. Το κτήριο βρίσκεται στ κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τις αστυνομικές αρχές να αποκλείουν τους γύρω δρόμους και τις οδούς.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στον χώρο του Μουσείου, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασής της, ενώ είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Ωστόσο στο σημείο παραμένουν ακόμα 4 οχήματα της πυροσβεστικής και προσωπικό της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά διενεργείται ήδη προανάκριση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα προσχωρήσει στη δέσμευση του ποσού των 6 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του μουσείου.

«Σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δεσμεύσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου των ιταλικών στρατώνων, διατηρώντας πλήρως τα αρχικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας και βουλευτής του νομού Γιώργος Σταθάκης.