Με κείμενο που έγραψε στον προσωπικό του ιστότοπο, ο Αμβρόσιος υποστηρίζει πως η τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και κατέστρεψε τις περιουσίες εκατοντάδων άλλων, οφείλεται στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αγνοεί, βλέπετε, ότι αυτός και το Επιτελείο του, οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!».
 
Επικαλούμενος παραδείγματα από την Καινή Διαθήκη, ο Αμβρόσιος αναφέρει ότι «σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό!».
 
Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι ο Χριστός προκαλεί καταστροφές για να οδηγήσει τους Χριστιανούς στην αγκαλιά του και τονίζει ότι είναι σημάδι του Θεού πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Γεράνια Όρη.
 
«Ο Χριστός μας, προκειμένου νά μας οδηγήσει στην μετάνοια και στην αγκαλιά Του, μας παρέχει μηνύματα για την επιστροφή μας με τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα! Μας αφήνει να γίνουμε έρμαια και θύματα των φυσικών καταστροφών, μήπως και συνέλθουμε! Αλλοιώς η καταστροφή του κόσμου θα είναι το αποτέλεσμα! «Αγαπούληδες του Θεού», Αδελφοί Ιεράρχες, μας ακούτε;  Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαΐά ξεκίνησε από ένα κεραυνό στα Γεράνια 'Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού!».
 
Τέλος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο οι Έλληνες απομακρύνονται από τον δρόμο του Θεού, θα τους περιμένουν περισσότερες φυσικές καταστροφές.
 
«Όσο περισσότερο οι Έλληνες απομακρύνονται από τό δρόμο του Θεού, τόσο και περισσότερες φυσικές καταστροφές μας περιμένουν! Τόσο και περισσότερο θα αυξάνεται το “ασύμετρο μέτωπο”, όπως επί λέξει είπεν ο  Πρωθυπουργός! ΑΛΛΑ ενώ είπε πολλά για την βιβλική καταστροφή και το ασύμετρο μέτωπο, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!
 
Αλέξιε Τσίπρα, χωρίς τη βοήθεια του Θεού, δεν λύνονται τα προβλήματα του “ασύμετρου φαινομένου”  Μιά λέξη για το Θεό, δεν είπες! Μια επίκληση της Παναγίας μας δεν σε ακούσαμε νά λέγεις! Μιά ικεσία, όπως η πρόταση “Σώσε μας, Παναγία μας”, θα μπορούσε να σβύσει τις πυρκαϊές σ' όλη τους την έκταση!  Αίσχος, κύριε Τσίπρα, καταστροφέα της Ελλάδος!  Αίσχος! Εξ αιτίας σου η Ελλάδα μας καταστρέφεται!  'Εξ αιτίας σου μας συχάθηκε ο Θεός! Εξ αιτίας σου, μας εγκατέλειψεν ο Θεός!».