Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο Μάτι, επισκεπτόμενος το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού, καθώς και το μαγειρείο που έχει στηθεί για να παράσχει υπηρεσίες στους κατοίκους.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός αντιμετώπισε την οργή αρκετών κατοίκων για τον τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και τον κρατικό μηχανισμό.
 
«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» του είπε μία από τους κατοίκους. και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν; Είχαμε δύο δευτερόλεπτα να σωθούμε» του είπε μία από τους κατοίκους, ενώ μία κοπέλα του φώναξε κλαίγοντας πως «Μας είπαν “βουτήξτε να σωθείτε”. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;».
 
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη ο υπουργός απάντησε πως «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».
 
Στη συνέχεια, άλλος πολίτης κατήγγειλε πως «δεν είδα Ένοπλες Δυνάμεις. Εγώ κολύμπησα και τα παιδιά μου και δεν τις είδαμε», με τον υπουργό, σε ένα μνημείο πολιτικού θράσους να μην διστάζει να του απαντήσει πως «αυτά τα λες εσύ και ο Πορτοσάλτε».
 
Παρακολουθήστε το βίντεο της επίσκεψης Καμμένου στο Μάτι:
 

 
Νωρίτερα, σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της Ραφήνας, ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.
 
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Ραφήνας ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.
 
Τέλος, ο Ευ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.
 
Ο υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου Άμυνας είναι να συμβάλει στην πλήρη ανοικοδόμηση της περιοχής. Πολύ σημαντική, τόνισε, είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση και ο στρατός με τα μηχανήματα θα συμβάλει σε αυτό άμεσα. Ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή και να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
 
Ο Π. Καμμένος επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, καθώς και το κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, αλλά και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στην περιοχή.
 
Στη συνεχεια μετέβη στο κέντρο συντονισμού του στρατού ξηράς που έχει στηθεί κοντά στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου ενημερώθηκε για τις περιπόλους που κάνουν κλιμάκια του στρατού με την πυροσβεστική και αστυνομία, για την προστασία περιουσιών, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων.