Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων για τις 3 Σεπτεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης. Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με την ΠΝΟ, στην οποία συζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε λύση για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  στα ακτοπλοϊκά επιβατηγά και στα Μεσογειακά επιβατηγά και τουριστικά πλοία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ ακολουθώντας «την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας και αρνούμενοι να χορηγήσουν αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω ΣΣΕ για 7 συνεχόμενα χρόνια, δήλωσαν στην Ομοσπονδία ανερυθρίαστα ότι τα μέλη «αδυνατούν» να χορηγήσουν την οποιαδήποτε αύξηση, εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές τους θέσεις και οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία με αποκλειστική υπαιτιότητά τους σε αδιέξοδο». 
 
Η απόφαση για απεργία τον Σεπτέμβριο ήρθε «κατανοώντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου» αναφέρει η ΠΝΟ. 
 

Στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ κατέθεσε πρόταση για 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για 1-2 Αυγούστου. 

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ για 24ωρη πανελλαδική απεργία.