Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Haaretz, η 17χρονη Άχεντ Ταμίμι αφέθηκε ελεύθερη μετά από οκτώ μήνες κράτησης και ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της ισραηλινής κατοχής.   Μιλώντας έξω από το σπίτι ενός κατοίκου του χωριού της, του Νάμπι Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, η Ταμίμι κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα για την ελευθερία των Παλαιστινίων. «Από αυτό το σπίτι του μάρτυρα σας δηλώνω: η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή».


 
Η Ταμίμι φυλακίστηκε για οκτώ μήνες επειδή τον Δεκέμβριο του 2017  επιτέθηκε με γυμνά χέρια  σε  δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη αργότερα, μαζί και με έναν ανιψιό της.
 
Μετά από τη διάσταση που πήρε το βίντεο, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας την συνέλαβαν  και απαγγέλθηκαν εναντίον της 12 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν δράσεις της και πριν το συγκεκριμένο περιστατικό. Το δικαστήριο είχε σταθεί σε δηλώσεις της Ταμίμι κατά της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
 
«Ελπίζω πως όλοι θα σταθούν στο πλευρό της Παλαιστίνης στις διαδηλώσεις., καθώς είναι μονόδρομος για να υπάρξει αποτέλεσμα. Η δύναμη μας βρίσκεται στις πέτρες που κρατάμε. Ελπίζω πως όλος ο κόσμος θα ενωθεί για την ελευθερία μας και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς  μετά την απόφαση του Τραμπ πρέπει να περιμένουν τις αντιδράσεις μας. Είτε πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, είτε πρόκειται για επίθεση με πέτρες, θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα σε όσους θέλουν να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη».


 
Η δικηγόρος της Ταμίμι, Γκάμπι Λάσκι, επανέλαβε πως η φυλάκιση της ήταν άδικη και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια θαρραλέα ηγεσία που θα αποδεσμεύσει τους Παλαιστίνιους από τα δεσμά του Ισραήλ. «Η κράτηση της Ταμίμι οφείλεται σε πολιτικά και όχι σε νομικά κριτήρια. Ο νόμος δεν προορίζεται για να φυλακίζει ανήλικους που αντιστέκονται στην κατοχή. Ήρθε η ώρα για μια ηγεσία που θα πάρει γενναίες αποφάσεις και θα μας απελευθερώσει από τις αλυσίδες της κατοχής». Αναμένεται συνέντευξη Τύπου της Ταμίμι το απόγευμα της Κυριακής.