Το «ονοματεπώνυμο» του Αλέξη Τσίπρα δίνει η Νέα Δημοκρατία στις ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντας την «πολύ λίγη» και καθυστερημένη.
 
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, προσωποποιεί περαιτέρω τις ευθύνες, βάζοντας στο κάδρο, εκτός του Νίκου Τόσκα, τον Πάνου Σκουρλέτη, του Παύλου Πολάκη, της Ρένας Δούρου, του Γιάννη Καπάκη και του αρχηγού της Πυροσβεστιικής.
 
«Η Ν.Δ. πιστεύει ότι οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες και βρίσκονται στα πρόσωπα των κ.κ. Τόσκα, Σκουρλέτη, Πολάκη, Δούρου, Καπάκη καθώς και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Τερζούδη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αντικειμενικά προσωπική ευθύνη. Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Αδ. Γεωργιάδης.
 
«Δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Τόσκα η οποία και έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Πρέπει ακόμα να παραιτηθούν η Ρένα Δούρου που είχε την ευθύνη της εκκένωσης και ο Παύλος Πολάκης που απέκρυψε τους νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας για χατίρι του Τσίπρα» συμπληρώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος του κόμματος κάνει λόγο και για ευθύνες του Νίκου Βούτση και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για «συγκεκριμένες ενέργειες που εμπόδισαν την κατεδάφιση αυθαιρέτων», επιρρίπτοντας τους μάλιστα ποινικές ευθύνες. Ακόμη, ο Αδ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «προσβολή στους νεκρούς» τη συζήτηση για το πολεοδομικό χάος στο Μάτι.
Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του κόμματος ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους με μένα ακόμη αμφιλεγόμενο μήνυμά του στο twitter, κάνοντας λόγο για «αποκεφαλισμούς», υπογραμμίζοντας και αυτός τις ευθύνες που αποδίδει το κόμμα του στον Α. Τσίπρα.