«Έτσι, ο Θεός καίει την Καλιφόρνια το 2017 και το 2018, μετά από περίπου 25 χρόνια που προωθεί το πλαίσιο νομιμοποίησης της αμαρτίας της ομοφυλοφιλίας στην πολιτεία» φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πάστορας Κέβιν Σουάνσον, σύμφωνα με τις αναρτήσεις που έχει κάνει ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα
 
Ο Αμερικανός που δηλώνει στο twitter του και ραδιοφωνικός παραγωγός και ομιλητής εκτός από πάστορας, δηλώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα πως «το LGBT βρίσκεται στα μουσεία, τα κολέγια, τα σχολεία, τις παρελάσεις στους δρόμους, τις εκκλησίες που χρηματοδοτούνται από την πολιτεία και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις […] Ο Θεός απαντά με το κάψιμο της Καλιφόρνια. Αλλά, ακούει κανένας; Τα λόγια του Ιησού ηχούν ξανά δυνατά και καθαρά, “Εάν δεν μετανοήσετε, θα χάσετε όλοι».
 
Μεταξύ άλλων, στην ραδιοφωνική του εκπομπή που έχει αναρτήσει στη σελίδα του, υποστηρίζει πως οι πρόσφατες, αλλά και οι περσινές πυρκαγιές στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα του γεγονότος πως η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία που πρώτη υποστήριξε τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, η πρώτη που φιλοξένησε παρέλαση Gay Pride και η πρώτη που εξέλεξε τον πρώτο ομοφυλόφιλο δήμαρχο. 
 
Ακόμη, κατηγορεί την πολιτεία της Καλιφόρνια για το γεγονός πως ήταν η πρώτη που επέτρεψε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, καθώς και η πρώτη που απαγόρευσε την «θεραπεία» της ομοφυλοφιλίας. Ακούστε εδώ το επίμαχο απόσπασμα, από το αμερικανικό «Παρατητηριο Ακροδεξιάς».
 
Όπως ήταν φυσικό, η δήλωσή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και έχει αναδημοσιευτεί από πλήθος ακροδεξιών ιστοσελίδων στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί χρήστες τονίζουν την ταύτιση των απόψεων με αυτές Ιρανού κληρικού, που προ τριετίας κατηγορούσε τις «έκφυλες γυναίκες» για τους σεισμούς του 2003.