Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές έγινε προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί πιο γρήγορα και τόνισε πως η «τρομερή εξυπηρέτηση» της κυβέρνησης δεν έχει επεξηγηθεί επαρκώς.

«Δεν έγινε απλώς μεταφορά του σε άλλη φυλακή αλλα σε αγροτική φυλακή. Αυτό σημαίνει αφενός ότι περνά πολύ καλύτερα, αφετέρου ότι με τους όρους εργασίας μπορεί να βγει γρηγορότερα. Ο Κουφοντίνας έλαβε μια τρομερή εξυπηρέτηση από τον Αλέξη Τσίπρα. Το γιατί έγινε αυτό, η κυβέρνηση δεν το έχει εξηγήσει επαρκώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας εκτίει κάθειρξη 11 φορές ισόβια και 25 έτη. Σύμφωνα με το νόμο, θα έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους σε τρία χρόνια, όταν θα έχει εκτίσει 19 χρόνια πραγματικής κράτησης. Στις αγροτικές φυλακές κάθε μέρα ποινής μετρά διπλή λόγω της εργασίας των φυλακισμένων σε ανοικτούς χώρους.

«Προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα – τρομοκρατίας»

Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη είναι προφανείς οι σχέσεις του πρωθυπουργού με την τρομοκρατία. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει δεσμούς με τον Κουφοντίνα και αυτός είναι ο λόγος που έκανε το «ρουσφέτι», ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή διευκόλυνση σε κατά συρροή δολοφόνο.

«Έχουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της “17 Νοέμβρη”, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε τον νόμο για να μην γίνουν οι φυλακές τύπου Γ. Είναι προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα-τρομοκρατίας. Το γιατί δεν το ξέρω ας το απαντήσει ο ίδιος. Το ρουσφέτι έγινε γιατί κάποιους δεσμούς έχει η κυβέρνηση Τσίπρα με τον Κουφοντίνα και θέλει να τους εξυπηρετήσει. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο αυτή η διευκόλυνση σε κατά συρροή δολοφόνο που παραμένει αμετανόητος. Του κάνουν εξυπηρέτηση».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Η αλήθεια είναι ότι είχαν καιρό ο Α. Γεωργιάδης και  η Ν.Δ. να μιλήσουν για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αυτό όμως δεν κάνει τα όσα λέει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. λιγότερο φαιδρά και χυδαία» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη.
 
«Το να αποκαλεί “ρουσφέτι” της κυβέρνησης τη μεταγωγή οποιουδήποτε κρατουμένου αποκαλύπτει την αντίληψη που έχουν για την ανεξαρτησία των θεσμών. Και βέβαια δείχνει ότι στην προσπάθειά τους να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα θα επαναφέρουν κάθε άθλια θεωρία συνωμοσίας ακροδεξιάς κοπής» καταλήγει η ανακοίνωση.