36 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την απομάκρυνση των επικεφαλής της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας θα δώσει τη θέση του μέχρι σήμερα υπαρχηγό, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ενώ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, παραδίδει τα ηνία της υπηρεσίας στον μέχρι σήμερα υπαρχηγό, Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, που ανέλαβε από την Παρασκευή και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του News247, μετά την παραίτηση του Ν. Τόσκα και την αντικατάσταση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, αναμένεται να απομακρυνθεί από τη θέση του εντός της εβδομάδας.