Οι δύο φωτιές, που αποκαλούνται πλέον μαζί «η πυρκαγιά του Μεντοσίνο Κόμπλεξ», έχουν ήδη μετατρέψει σε αποκαΐδια 1.148.500 στρέμματα εδάφους, μια επιφάνεια που πλησιάζει τις διαστάσεις ολόκληρης της αχανούς πόλης του Λος Άντζελες, και δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο παρά μόλις κατά το 30%, διευκρίνισε η υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

Στις μάχες με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες και εκατοντάδες στρατιωτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την πολιτεία σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» και διέταξε να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ «διέταξε την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας για να συνδράμει τις προσπάθειες αποκατάστασης μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές και τους ισχυρούς ανέμους από τις 23 Ιουλίου 2018 και μαίνονται».

Ο Scott McLean, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire) περιέγραψε τη πυρκαγιά ως «εξαιρετικά γρήγορη, εξαιρετικά επιθετική, εξαιρετικά επικίνδυνη».