«Ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από το τραγικό συμβάν με την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και σημείωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι πλέον, ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία, να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς, χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ό,τι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη των πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους μήνες στη χώρα. Κι αυτό είναι δέσμευση».
 
Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι «υπάρχει μια νευρικότητα και επαναλαμβανόμενη βιασύνη και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις», ενώ στη συνέχεια παρατήρησε πως «αυτό δεν είναι τυχαίο, κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα είναι κορμό του επόμενου προϋπολογισμού».
 
Επιπλέον, κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής ότι «κινείται όλο και πιο σταθερά σε μια δορυφορική διάσταση και σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με την ηγεσία της και αυτό είναι δυστύχημα».
 
Τέλος, αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, ο Ν. Βούτσης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για «λογαριασμό Μολυβιάτη» αναφερόμενος στον λογαριασμό που είχε δημιουργηθεί για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.
 
Ο λογαριασμός αυτός δεν σχετίζεται με ίδρυμα, είναι του υπουργείου Οικονομικών και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 40.000.000 ευρώ και άλλα τόσα έχουν καταθέσει μεγάλοι δωρητές. Μέχρι τώρα πάνω από 3.000 πολίτες έχουν καταθέσει όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, ενώ σε αυτό συμβάλλουν δημόσιοι φορείς, καθώς και δωρητές προσφέρουν και υπηρεσίες και πέραν του ειδικού λογαριασμού, κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.