Σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα προβούν οι ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, του Ρώσου πρώην πράκτορα που βρέθηκε δηλητηριασμένος μαζί με την κόρη του από νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.
 
Όπως μεταδίδει το Associated Press οι κυρώσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ αργότερα μέσα στον μήνα Αύγουστο, παρά τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι κυρώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση άδειας εξαγωγών. 

Σύμφωνα με το BBC, οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ γύρω στις 22 Αυγούστου, ενώ θα αφορούν εξαφωγες προϊόντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

 
H εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χέδερ Νόερτ ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι «η Ρωσία χρησιμοποίησε χημικά ή βιολογικά όπλα καταπατώντας το νόμο».
 
Σε ανακοίνωση της η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ σχολίασε ότι πρόκειται για «τραβηγμένες κατηγορίες», τονίζοντας ότι στις μέχρι τώρα αιτήσεις της Ρωσίας προς την Ουάσινγκτον δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για το ότι εμπλέκεται η χώρα. Η Βρετανία έχει επίσης κατηγορήσει τη Ρωσία για την επίθεση αυτή, όμως το Κρεμλίνο έχει εξαρχής απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς.
 
«Το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρετίζει αυτή την πρόσθετη ενέργεια των συμμάχων μας, των ΗΠΑ», ανέφερε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις. «Η σθεναρή διεθνής αντίδραση στη χρήση ενός χημικού όπλου στους δρόμους του Σάλσμπερι στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία ότι η προκλητική, ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.
 
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Μάρτιο είχε απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους ως κατασκόπους, αλλά και ως αντίδραση στην εν λόγω υπόθεση. Την ίδια μέθοδο ακολούθησαν πολλές άλλες χώρες.