«Η Πολιτική Προστασία θα συμπεριλαμβάνει έναν ενιαίο σχεδιασμό για φορείς όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Κέντρο Αντισεισμικής Προστασίας, την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εθελοντών και άλλων» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με το νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την Πέμπτη στις 2μμ το μεσημέρι.
 
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο επανασχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, αλλά επιταχύνθηκε και ολοκληρώθηκε λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων.
 
Για τις ευθύνες σημείωσε ότι «είναι μια υπόθεση που έχει πολλές πλευρές. Η κυβέρνηση ανέλαβε τις δικές της ευθύνες», επισημαίνοντας παράλληλα τις τραγικές συνέπειες που είχε το στρεβλό οικιστικό μοντέλο.
 
«Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε ανέμους με ταχύτητες 120χλμ/ώρα, δυτικούς» είπε αναφορικά με τα αίτια των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, ενώ επανέλαβε το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό πολιτών. «Δεν πήγαν όλα όπως έπρεπε. Το αντίθετο. Μην αναζητούμε όμως εξιλαστήρια θύματα. Ας αναζητήσουμε τα αίτια και τις λύσεις. Η απόδοση των ευθυνών θα γίνει με τεκμηριωμένο τρόπο» συμπλήρωσε.
 
Πυρά εξαπέλυσε κατά της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται «τσαλαβουτά» προς την ακροδεξιά, και ότι δεν έχει συνεκτικό πολιτικό λόγο. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι με τη συμμετοχή της ΝΔ συγκροτήθηκε η Επιτροπή που θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση για ψήφο των αποδήμων.
 
Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων το 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου το 2020, ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να επαναεξεταστούν αφού δεν θέτουν σε κίνδυνο τους οικονομικούς στόχους. «Ποιος είναι ο λόγος να εφαρμοστούν μέτρα που είχαν συμφωνηθεί σε μια άλλη κατάσταση της οικονομίας;» ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης και εξήγησε ότι «η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με βάση τις δεσμεύσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ρεαλιστικό και εφικτό. Αυτό μας δίνει διαφορετικά περιθώρια κινήσεων».
 
Επανέλαβε, τέλος, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2019. Επίσης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιηθεί από συμφέροντα που ελέγχουν Μέσα Ενημέρωσης και εκτελούν «συμβόλαια εκτέλεσης χαρακτήρων ανθρώπων».