«Είναι ενθαρρυντικό που ο πρωθυπουργός, έστω και με καθυστέρηση, υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την κατάργηση της Πολιτικής Προστασίας.
 
«Αν αυτή, ωστόσο, είναι η βούληση του κ. Τσίπρα, ας εξηγήσει γιατί μόλις τις προηγούμενες μέρες τοποθέτησε ως νέους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας πρόσωπα που έχουν να επιδείξουν ως σημαντικότερο προσόν τους την κομματική τους προσήλωση στο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
«Όποιες αλλαγές κι αν προτείνουν, η ανικανότητα τους είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη και δεν προδικάζει τίποτε καλό για το μέλλον» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «νέο αφήγημα Τσίπρα πάνω στα αποκαΐδια».
 
«Δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά την εθνική τραγωδία, ακούσαμε σήμερα τον κ. Τσίπρα να ψελλίζει κάτι για παραλείψεις και αδυναμίες. Μετά από 24 νεκρούς στη Μάνδρα και 93 στο Μάτι αποφάσισαν στην κυβέρνηση ότι κάτι πρέπει να κάνουν με την Πολιτική Προστασία» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ και καταλήγει ότι «για τα πώς και τα γιατί της τραγωδίας που ψάχνει ο κ. Τσίπρας, τον λόγο έχει μόνο η δικαιοσύνη».