Συνέντευξη στο λατινοαμερικανικό δίκτυο Telesur έδωσαν δύο μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κράτος «είναι ένας από τους εχθρούς» αλλά και ότι αποδέχονται τη βία «ως πολιτικό εργαλείο».
 
«Το τέλος της διαδρομής είναι η αναρχία και ο κομμουνισμός» αναφέρουν, ενώ στη συνέχεια εξαπολύουν πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση με τα μνημόνια. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν σοσιαλδημοκρατικό το κυβερνών κόμμα και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα». Επιπλέον, τα δύο μέλη συμπλήρωσαν ότι «ο καθεστωτικός δρόμος είναι αδιέξοδος».
 
Όσον αφορά τη σχέση της οργάνωσης με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλώνουν αρνητικοί σε κάθε δεσμό με «καθεστωτικό μέσο» αλλά θετικοί να μιλήσουν σε ξένα μέσα. Ωστόσο, προσθέτουν ότι «στο Fox News δεν θα δίναμε ποτέ συνέντευξη».
 
«Η σχέση μας με τα ελληνικά media είναι μια σχέση αντάρτικου, μια σχέση πειρατείας. Ο Ρουβίκωνας δεν είναι η εικόνα του στα media, είναι το σύνολο των πραγμάτων που κάνει» σημειώνουν.
 
«Η βία είναι ένα μαχαίρι που κόβει και από τις δύο όψεις. Βία της εξουσίας, του κράτους, με την μορφή της καταστολής, ή του στρατού, από την άλλη υπάρχει η βία των καταπιεσμένων, η βία της εργατικής τάξης, η βία της βάσης. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο βίας, μένουμε σε αυτό», τονίζουν, κάνοντας λόγο για μία «πολιτική επιλογή».