«Το μέγεθος της διαφθοράς που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποδεικνύεται, μετά και από την κατάθεση της έκθεσης ορκωτών λογιστών για την αποτίμηση των απολογισμών των οικονομικών χρήσεων της περιόδου 2007-2014, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας και με τη συνεισφορά των ανεξάρτητων ελεγκτών» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα εκατομμυρίων» στα οικονομικά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
 
«Οι ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν πέραν κάθε αμφιβολίας τη μαύρη τρύπα στα χρηματικά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία δεν είναι ούτε 1, ούτε 10 εκατομμύρια, αλλά 90 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
 
Αυτό «σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε 594 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση και δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μόνο για την περίοδο 2007-2014 (δηλ. φόρους και καταθέσεις των ελλήνων φορολογουμένων) και κατέγραψε επίσημα ότι ξόδεψε 504 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31/12/2014 το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μόλις 3,5 εκατομμύρια. Δηλαδή, 90 εκατομμύρια ευρώ “έκαναν φτερά”, χωρίς να υπάρχει καμία αποτύπωση του πώς και πού χρησιμοποιήθηκαν. Εννοείται ότι και για τα υπόλοιπα χρήματα της “επίσημης” λογιστικής αποτύπωσης έχει γίνει όργιο διασπάθισης υπερτιμολογήσεων, χαριστικών απ' ευθείας αναθέσεων, “χορηγιών”, παράνομων προσλήψεων ημετέρων κ.λπ» πρόσθεσε.
 
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «πού πήγαν τα λεφτά κ.κ. υπουργοί Υγείας της περιόδου 2007-2014; Πού πήγαν τα λεφτά κ.κ. διευθυντές και μέλη ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου; Σε ποιες offshore, σε ποιες βίλες, σε ποια κότερα, σε ποιες “διαφημιστικές” εκστρατείες, σε ποιους λογαριασμούς μαύρου προεκλογικού πολιτικού χρήματος κρύφτηκαν αυτά τα 90.000.000€.;»
 
«Τον λόγο για την υπόθεση της “μαύρης τρύπας” έχει πλέον η Δικαιοσύνη», η οποία, «πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες τόσο στη συμμορία του διοικητικού μηχανισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και στους πολιτικούς της προϊσταμένους» κατέληξε ο Π. Πολάκης.

«Δεν λείπει ούτε ένα ευρώ»

 
«Δυστυχώς, ο κ. Μπαλωμενάκης είτε από άγνοια, είτε σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι δήθεν οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν τρύπα ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ  στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου 2007-2014 του ΚΕΕΛΠΝΟ» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010. Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2014, κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργικής θητείας και του κ. Μάκη Βορίδη. Όχι μόνο δεν λείπουν 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης, αλλά δεν λείπει ούτε ένα ευρώ. Έναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει». 
 
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, αν και η λογιστική αυτή διαφορά δεν αφορά στη δική μου θητεία, εφόσον η Επιτροπή θέλει να την ερευνήσει, δεν έχει παρά να καλέσει την πρώην υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία άλλωστε έχει κάνει και δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Επιτροπή. Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι».