Διπλασιασμό των αμερικανικών δασμών στις τουρκικές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δασμοί στον χάλυβα θα φτάνουν πλέον στο 50%, ενώ αυτοί στο αλουμίνιο το 20%. Επιπλέον, σχολίασε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία «δεν είναι καλές αυτή τη στιγμή».
 
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, έπειτα από τα σχόλια του Ντ. Τραμπ η τουρκική λίρα διολίσθησε ακόμη περισσότερο, με την πτώση της έναντι του δολαρίου να φτάνει αυτήν την ώρα (4.15 μ.μ.) το 12,5%.
 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι  οι Τούρκοι πολίτες θα απαντήσουν σε όσους ξεκίνησαν τον οικονομικό πόλεμο σε βάρος της Τουρκίας, και κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες τον χρυσό που ενδεχομένως διαθέτουν «κάτω από το μαξιλάρια», αλλά και τα δολάρια που έχουν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ότι εξοικονομήσεις ύψους 35 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 5,6 δισ. δολαρίων) στον δημόσιο τομέα -τόσο μέσω περιστολής δαπανών όσο και μέσω αυξημένων εσόδων- ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.