Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ανέρχεται στους 94, ενώ πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής έντεκα άτομα.
 
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, 31 εγκαυματίες νοσηλεύονται, από τους οποίους οκτώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με πέντε να είναι διασωληνωμένοι, ενώ ένα παιδάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
 
Μετά και την ενδέκατη ημέρα της διαδικασίας αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν συνολικά κατατεθεί 3.586 αιτήσεις. Από αυτές, οι 1.264 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.383 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 561 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 378 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
 
Επιπλέον, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Κυριακή 12 Αυγούστου στην Αττική και στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος) και Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία) σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.