Την καταγγελία εις βάρος του ΣΚΑΪ έκανε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, εργαζόμενος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, τονίζοντας ότι το κανάλι έπαιξε χωρίς άδεια βίντεο του από τις διασώσεις πυρόπληκτων κατά τη διάρκεια τη πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.
 
Επιπλέον, ο ίδιος καταγγέλλει ότι ο ΣΚΑΪ έδειξε τα εν λόγω βίντεο ως διασώσεις ιδιωτών, παρουσιάζοντας το Λιμενικό Σώμα ως «απλούς παρατηρητές».


 

Ολόκληρη η ανάρτηση:
 
«Ο Σκάι έχει πάρει δικά μου βίντεο από διασώσεις, χωρίς την άδεια μου και τα παρουσιάζει ως διασώσεις ιδιωτών, ενώ στο σκάφος είναι οι συνάδελφοι μου. Και παρουσιάζει το ΛΣ εκείνη την ώρα ως απλούς παρατηρητές. Αν υπάρχει συνδικαλιστής συνάδελφος ή κάποιος από το υπουργείο παρακαλώ να βάλει τα πράγματα στη θέση τους γιατί θα βγω χωρίς άδεια και θα μιλήσω. Οι συνάδελφοι μου ξέρουν αν θα το κάνω ή όχι. Δεν γίνεται να μας προσβάλει ο κάθε δημοσιογράφος κάνοντας αντιπολίτευση στις πλάτες των νεκρών».
 
Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

 
 
Τα βίντεο του εργαζόμενου λιμενικού την ώρα της πυρκαγιάς στο Μάτι κατά την επιχείρηση διάσωσης:

 
 
 
 
 
Επιπλέον, ο λιμενικός αναφέρει ότι οι πρώτες διασώσεις από τη θάλασσα έγιναν «πριν τις 6 το απόγευμα» της Δευτέρας, ενώ ο σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν πολλές ξέρες στο σημείο της διάσωσης με αποτέλεσμα να κληθούν οι πυρόπληκτοι να βουτίξουν στη θάλασσα για να φτάσουν το αλιευτικό σκάφος το οποίο είχαν ναυλώσει μέλη του Λιμενικού. Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούσε ταυτόχρονα και σκάφος του Λιμενικού.

«Στο σκάφος του λιμενικου βλέπετε τους πρώτους διασωθέντες. Επαναλαμβάνω πριν τις 6 το απόγευμα.Και όχι νύχτα όπως λέτε, ευτυχώς οι λίγοι».