Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι Ευβοίας λαμβάνουν μέρος προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά, συμμετέχουν 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάτζα, «λιγότερα από 140 άτομα φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά από τη μεταφορά τους με λεωφορεία καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα». Ο ίδιος σημείωσε ότι τόσο η εκκένωση όσο και η μεταφορά έγινε με τον συντονισμό της δημοτικής αρχής με «απόλυτη τάξη».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα που διατέθηκαν από τη ΛΑΡΚΟ τους δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εξασφαλίζοντας τη μη επέκταση της πυρκαγιάς.

Μέχρι το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας τα μηχανήματα είχαν δημιουργήσει μέσα στα ελαιοπερίβολα μια ιδιαίτερα μεγάλη αντιπυρική ζώνη ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα άρχισαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.