Το Ελεγκτικό Συνέδριο άνοιξε τον δρόμο στην ΕΡΤ για να  προμηθευτεί 135 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, δίνοντας της την δυνατότητα να ανεξαρτητοπηθεί από την Digea, στην οποία πλήρωνε 1,6 εκατομμύρια ετησίως. Η ΕΡΤ θα είναι  σε θέση να εκπέμψει το σήμα της μέσα από το δικό της δίκτυο στα Κέντρα Εκπομπής όλης της Ελλάδας από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι η ΕΡΤ ξεπερνά εσωτερικές αδυναμίες και εξωτερικές πιέσεις και καταφέρνει σταδιακά να γίνεται «αυτόνομος κρίσιμος παίκτης του τηλεοπτικού τοπίου και όχι παρίας», όπως την ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η ΕΡΤ ξεπερνά εσωτερικές αδυναμίες και εξωτερικές πιέσεις. Αναπτύσσει το δικό της δίκτυο ψηφιακών πομπών και από την 1η Ιανουαρίου 2019 εκπέμπει αυτόνομα το σήμα της σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται, διότι μέχρι σήμερα πληρώνονταν στη Digea, για τη μεταφορά του σήματος της ΕΡΤ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει δώσει το “πράσινο φως”, η διαδικασία ολοκληρώνεται και η δημόσια τηλεόραση γίνεται μέρα με τη μέρα αυτόνομος κρίσιμος παίκτης του τηλεοπτικού τοπίου και όχι παρίας, όπως την ήθελε η Κυβέρνηση του “μαύρου”».