Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Γ. Βασιλειάδης υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΕΡΤ να αναλάβει τα χρήματα για την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία.

Ερωτηθείς για το αν αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν στον αθλητισμό, ο υφυπουργός υποστήριξε πως πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα», επισημαίνοντας πως το ποσό που οδεύει προς τις ομοσπονδίες και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό συνεχίζει να είναι μεγάλο. Κάλεσε τις Ομοσπονδίες που είχαν συνηθίσει στο «λεφτόδεντρο» να το ξεχάσουν και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση προ ημερών οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες υπάγονται στον νόμο περί «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών». Η ρύθμιση αφορά την καταβολή χρεών σε 120 δόσεις προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, αλλά και τους ιδιώτες. Ωστόσο από τη ρύθμιση των 120 δόσεων εξαιρούνται τα χρέη που έχουν οι ομάδες σε παίκτες και προπονητές.