Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Περιφερειάρχης Άττικής, Ρένα Δούρου, έβαλλε κατά μέρους της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «πατάνε» πάνω στην καταστροφή που προξένησαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη και να κάνουν αντιπολίτευση.

Υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν χρέη στην Περιφέρεια Αττικής επέλεξαν να κινηθούν με διαφορετικό τρόπο από τους προκατόχους τους, μακριά από επικοινωνιακά παιχνίδια και στημένα ρεπορτάζ με αιρετούς που παρουσιάζονταν να βοηθούν στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Τέλος, ανέφερε πως στην Περιφέρεια Αττικής δεν κρύβονται, ενώ έκανε λόγο για «ηθικούς αυτουργούς όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά».

«Για αρχή…

Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία. Επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια. Αντί να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε – «πατάνε» πάνω σε μια καταστροφή για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη. Θεωρούν την τραγική συγκυρία χρυσή ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση.
Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους.

Το τίμημα που συνειδητά έχουμε επιλέξει να πληρώσουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής, χωρίς τηλεοπτική προβολή, στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ, είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον.

Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία.

Τα ψέματα τέλος λοιπόν. Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παρουσία είναι η έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Παρουσία είναι το «ρεύμα για όλους». Παρουσία είναι η ανάπλαση του Φαληρικού. Παρουσία είναι οι αξονικοί τομογράφοι και ο σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Αττικής. Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία.
Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων. Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη. Παρουσία είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς. Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών.

Αυτά κάνουμε.

Δεν κρυβόμαστε.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν.

Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά.

Θα επανέλθω».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την παραίτηση της Ρένας Δούρου. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, επισήμαινε πως μετά τον Νίκο Τόσκα θα πρέπει να παραιτηθούν η Περιφερειάρχης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η Ν.Δ. πιστεύει ότι οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες και βρίσκονται στα πρόσωπα των κ.κ. Τόσκα, Σκουρλέτη, Πολάκη, Δούρου, Καπάκη καθώς και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Τερζούδη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αντικειμενικά προσωπική ευθύνη. Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Τόσκα η οποία και έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Πρέπει ακόμα να παραιτηθούν η Ρένα Δούρου που είχε την ευθύνη της εκκένωσης και ο Παύλος Πολάκης που απέκρυψε τους νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας για χατίρι του Τσίπρα».