Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό, ο οποίος ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που υποστηρίζει ότι το Μέγαρο Μάξιμου έστειλε SMS με συγκεκριμένες οδηγίες προς επιλεγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόντουσαν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Ο Θ. Καρτερός απέρριψε κατηγορηματικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα και ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ και τα πειθαρχικά της όργανα να διερευνήσουν «ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια».

Η ΝΔ υποστήριξε με ανακοίνωση πως ο Θ. καρτερός είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους και να ζητά τις πειθαρχικές διώξεις τους, ενώ υπογραμμίζεται πως ο ίδιος εξευτελίζει καθημερινά τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αρθρογραφώντας στην εφημερίδα «Αυγή».

«Τα φερέφωνα του Μαξίμου εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το… θράσος να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρτερός, ωστόσο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους».

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο Θ. Καρτερός σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την ανακοίνωση της ΝΔ, συνδέοντας ευθέως τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.