Σε γραπτές δηλώσεις του προς τον Τύπο, ο Π. Μοσκοβισί, επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να εφαρμόζει τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις που τις έχουν επιβάλλει οι δανειστές, καθώς «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να σταθεί και με τα δυο της πόδια».

Υποστήριξε ότι η λιτότητα έχει τελειώσει αφού «η Ελλάδα έχει επανέλθει στην ανάπτυξη και το κάποτε τεράστιο δημόσιο έλλειμμα έχει μετατραπεί σε ένα σταθερό δημοσιονομικό πλεόνασμα», ωστόσο υπογράμμισε πως «η πραγματικότητα παραμένει δύσκολη», παρά το ότι «καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει περισσότερα για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και της οικονομίας της».

Αναφερόμενος στην «μεταμνημονιακή» περίοδο τόνισε ότι το πλαίσιο εποπτείας που έχουν επιβάλει οι δανειστές θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις εντολές τους. «Η μείωση του δημόσιου χρέους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η Κομισιόν θα διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, παραμένοντας όμως σύμμαχος της Ελλάδας».