Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και το πρακτορείο Haaretz, την Κυριακή η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, «λόγω της συνέχισης των παλαιστινιακών διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων».

«Το πέρασμα του Ερέζ έκλεισε λόγω της συνέχισης των βίαιων διαδηλώσεων κατά μήκος της μεθορίου», δήλωσε αξιωματούχος του Ισραήλ, προσθέτοντας  πως από τον αποκλεισμό εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και για τους ασθενείς. Το γεγονός επιβεβαίωσε και το γραφείο πολιτικών υποθέσεων της παλαιστινιακής αρχής στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την Παρασκευή δύο Παλαιστίνιους και τραυμάτισε τουλάχιστον 270 ακόμα, σε διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή. Τουλάχιστον 50 από τους τραυματίες δέχθηκαν αληθινά πυρά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Ισραήλ συμφώνησε με την παλαιστινιακή πλευρά να προχωρήσει σε μερικό άνοιγμα του περάσματος Κερέμ Σαλόμ, ώστε να μπορεί η Γάζα να εφοδιαστεί με τρόφιμα και καύσιμα. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει επιδιόρθωση στις κατεστραμμένες υποδομές της περιοχής από το Ισραήλ και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.